Organisatie

Onze opdrachtgever is een Europese financiële groep met het hoofdkantoor in Zweden en actief in Nederland sinds 2007. Vanuit het kantoor in Amsterdam wordt samengewerkt met enkele belangrijke Nederlandse banken en financiële instellingen waarvan leningenportefeuilles worden overgenomen en deze worden voor eigen risico uitgewonnen. De organisatie is operationeel in het credit management vakgebied. 

Functie

Je bent werkzaam binnen het Amicable collections team, onderdeel van de afdeling Operations. Binnen dit team zetten wij ons de hele dag in om onze klanten te helpen weer financieel stabiel te worden en vrij van schulden. Dit doen wij door in het contact met de klant te zoeken naar passende oplossingen. Verantwoordelijkheden: In deze rol ben jij verantwoordelijk voor het contact met de klanten om hen te begeleiden naar een schuldenvrije toekomst. Dit doe jij door samen met je collega’s onze klanten telefonisch te woord te staan, om zo gezamenlijk met de klant tot een passende oplossing te komen. Daarnaast handel je administratieve taken af, zoals het beantwoorden van e-mail en brieven. Ook draag je er zorg voor dat onze dossiers up to date blijven en wij altijd beschikken over de laatste (contact) informatie van onze klanten.

Functie-eisen

Om invulling te geven aan deze functie wordt van jou een enthousiaste en open werkhouding verwacht. Je beschikt over uitstekende schriftelijke en verbale communicatievaardigheden in het Nederlands en bij voorkeur ook in het Engels. Je werkt gestructureerd en secuur. Je bent klantgericht, altijd op zoek naar de beste oplossing voor de partijen. Daarnaast ben je stressbestendig. De organisatie continue in beweging om onze processen te verbeteren, je vindt het leuk om hier je steentje aan bij te dragen.

Daarom heb je minimaal een behaalde MBO (niveau 4) opleiding in maatschappelijke dienstverlening of juridische richting. Enige werkervaring in de incassowereld is een pre. Ook het hebben van een WFT Basis en CK is een pre, maar de bereidheid om deze te halen is een must. Je bent woonachtig in de regio Amsterdam, en bij voorkeur per direct beschikbaar.

Aanbod

Je komt te werken bij een Internationaal bedrijf, welke erg veel waarde hecht aan de groei van haar werknemers en deelneemt aan “Great Place to Work’. Het kantoor is gevestigd in Amsterdam, waar je onderdeel bent van een team van 14 collega’s. Je krijgt een werklaptop, welke het ook mogelijk maakt om deels vanuit huis te kunnen werken. Het salaris is afhankelijk van leeftijd en ervaring. De organisatie heeft uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een premievrij pensioen, 27 vakantiedagen en een dertiende maand.

Sollicitatie

Heb je vragen of wil je meer weten over deze vacature, bel ons dan op tel.nr 06-34503085. Wij helpen je graag op weg!