HARMAN ontwikkelt innovatieve oplossingen die een smart experience creëren om het leven makkelijker, productiever en leuker te maken – thuis, in de auto en onderweg. Toen er in zijn team op een cruciale plek een vacature vrijkwam, zat Willem Romijn even met de handen in het haar. In dit artikel vertelt Willem, Senior Manager Credit Control EMEA bij HARMAN, hoe House of Finance Recruitment hem heeft geholpen.

Open plek in het team

In mijn rol als Senior Manager Credit Control EMEA van HARMAN International ben ik er onder meer verantwoordelijk voor dat, op alle vlakken van het creditmanagement, de verkoop via onze saleskantoren en distributeurs goed verloopt. Ik had een mooi, compleet team zitten, tot één van mijn mensen een aanbod kreeg dat hij niet kon weigeren. Ik had daar uiteraard alle begrip voor, maar het zorgde er wel voor dat ik twee weken later met een onvervulde vacature zat. Een fikse uitdaging, want het gat viel aan de kant van de e-commerce, wat een snelgroeiende en arbeidsintensieve businesstak is. Ik wilde dan ook graag zo snel mogelijk weer iemand op deze plek hebben, om de rest van mijn team niet extra te belasten. De tijdelijk invulling is dankzij House of Finance Recruitmentgelukkig heel goed gelukt en gaf ons de tijd en ruimte om zelf de vaste invulling te bewerkstelligen.

Kink in de kabel

In eerste instantie hadden we zelf een vaste invulling voor de positie gevonden, in de zomer, vlak voor mijn vakantie. Tijdens mijn vakantie bleek er een kink in de kabel te zijn gekomen en ging de samenwerking niet door. Toen moesten we opnieuw in allerijl op zoek. Geen gemakkelijke taak met de huidige situatie op de arbeidsmarkt. Dat deed ons besluiten op zoek te gaan naar een interim-oplossing.

Snel de juiste interim-creditmanagement-professional

Wij hebben een eigen recruitmentafdeling, maar nu konden we wel wat hulp gebruiken. Ik ken Edwin Poel van House of Finance Recruitment al zo’n jaar of vijftien. Hij is niet alleen een echte expert in het vakgebied van creditmanagement, hij heeft ook aan een half woord genoeg. Ik kan met hem lezen en schrijven. Hij weet wat ik zoek, hoe ons bedrijf werkt en hoe mijn team in elkaar steekt. Als Edwin een persoon ziet, weet hij of die persoon in mijn team past. Dat is een prettige gedachte. Het voorkomt dat ik tijd in allerlei kandidaten moet investeren wat vervolgens tot niets leidt. House of Finance Recruitment had heel snel een goede interim-creditmanagement-professional voor ons gevonden. Natuurlijk was het voor deze interim-medewerker ook een leerproces, maar hij had de juiste kennis en ervaring om na een korte inwerkperiode van tien dagen al op eigen benen te staan. House of Finance Recruitment heeft ons daarmee echt uit de brand geholpen tot we uiteindelijk in december een vaste kracht vonden.

Prettige communicatie tijdens arbeidsbemiddelingsproces

De communicatie met House of Finance Recruitment is zeer prettig. We hebben bijna wekelijks contact gehad gedurende de opdracht, maar ook daarbuiten heb ik af en toe contact met Edwin. Dat gaat verder dan een puur zakelijke relatie, we kunnen elkaar ook benaderen als we even een sparringpartner nodig hebben. Als we in de toekomst weer een uitdaging hebben op personeelsgebied en onze eigen recruiter zit omhoog, dan zou ik House of Finance Recruitment zonder twijfel weer inschakelen. Met House of Finance Recruitment is het flexibel en eerlijk zakendoen. Je hoeft niet bang te zijn voor addertjes onder het gras. Als je duidelijk bent over je wensen en behoeften, je drijfveren en ambities, kun je met Edwin heel snel schakelen.

Ook samenwerken met HoFR?

Heb je ook behoefte aan de invulling van een vaste of tijdelijke finance of creditmanagement professional? Neem contact met ons op, wij helpen je graag op weg!

Meer ervaringen