Emma Cassidy was klaar voor een nieuwe uitdaging in haar carrière. Op dat moment kwam House of Finance Recruitment op haar pad. Na een uitgebreid intakegesprek zijn Emma en haar contactpersoon bij House of Finance Recruitment een aantal maanden samen opgetrokken. Inmiddels heeft Emma een mooie permanente positie als Manager Debiteurenbeheer bij DPG Media. Emma: ‘Op basis van alleen mijn cv was ik waarschijnlijk niet uitgenodigd voor een gesprek, maar dankzij House of Finance Recruitment zit ik hier nu toch.’

Alsof het zo moest zijn

Ik had al een aantal jaar een goede functie als creditmanager en was langzaamaan eens om me heen aan het kijken naar een nieuwe uitdaging. In de zomer van 2022 zag ik op LinkedIn een interessante vacature als Manager Debiteurenbeheer bij DPG Media. Op dezelfde dag had ik een kennismakingsgesprek met Edwin Poel van House of Finance Recruitment. Hij wees me op dezelfde vacature. Alsof het zo moest zijn! Er waren alleen twee kleine uitdagingen. Ten eerste paste ik – nog – niet helemaal in het profiel waarnaar werd gevraagd. Ten tweede had House of Finance Recruitment – nog – geen overeenkomst met DPG Media. Gelukkig is Edwin niet voor een gat te vangen. Hij heeft mij voorgesteld aan de interim-manager bij DPG Media en bracht zo toch het balletje aan het rollen.

De juiste match voor de functie

Het heeft in totaal een aantal maanden geduurd voordat DPG Media met een eerste uitnodiging kwam. In eerste instantie zocht DPG een echte doorgewinterde manager. Ik snap dat ik daar niet helemaal inpaste met mijn 28 jaar. Later in het proces is het functieprofiel iets bijgesteld naar een sterke young professional die goed in staat is mee te groeien met het bedrijf, dat altijd in beweging is. Toen heeft Edwin de manager bij DPG Media echt weten te overtuigen dat ik een goede match ben voor de functie. Inmiddels zit ik hier helemaal op mijn plek. Geen dag is hetzelfde. De dynamiek van de organisatie en de sturende rol, het past me als een oude jas.

Wensen, behoeften en ambities van de kandidaat voorop

Gedurende het hele traject heeft House of Finance Recruitment me op de hoogte gehouden van de vorderingen. Edwin kijkt echt naar de mens die hij voor zich heeft en gaat dan op zoek naar de juiste match. Ik heb jaren ervaring in de recruitmentbranche en ben zelf door de jaren heen ook regelmatig benaderd en ik kan je vertellen dat dat niet altijd is hoe het gaat. Bij een groot deel van de vacatures die mijn zijn aangeboden merkte ik dat er toch vooral geprobeerd wordt om een opdrachtgever blij te maken en niet óók de kandidaat. Je kunt natuurlijk wel koste wat kost iemand proberen te overtuigen dat een functie leuk en uitdagend is, maar als het niet past bij de kandidaat, wordt het uiteindelijk voor niemand een succes, toch? Edwin nam echt de tijd voor me en heeft mijn wensen, mijn behoeften en mijn ambities serieus genomen.

Toegevoegde waarde

Ik ben misschien jonger dan je zou verwachten bij een dergelijke functie. Als Manager Debiteurenbeheer stuur ik een flink team aan en ben ik verantwoordelijk voor een aantal projecten. Op basis van alleen mijn cv was ik wellicht (c.q. waarschijnlijk) niet uitgenodigd voor een gesprek, maar dankzij House of Finance Recruitment zit ik hier nu toch. Ja, daar is de hulp van Edwin zeker van toegevoegde waarde geweest. Het is toch anders als iemand jou persoonlijk aanbeveelt voor een functie.

Persoon in plaats van verdienmodel

Ik kan House of Finance Recruitment aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een passende baan. De korte lijntjes gedurende het hele traject, dat heb ik heel erg gewaardeerd. Maar ook de empathische houding van Edwin en het belang dat hij hecht aan zowel de behoeften van de opdrachtgever als van de kandidaat. Ik zou vrienden en kennissen echt niet naar elk arbeidsbemiddelingsbureau doorverwijzen, maar House of Finance Recruitment is anders. Hier wordt naar je gekeken als persoon en niet als verdienmodel.

Meer weten?

Ben je ook op zoek naar een tijdelijke of vaste baan? Neem contact met ons op, we leren je graag kennen.

Meer ervaringen