YoungCapital is een recruitmentbureau dat wekelijks meer dan 20.000 studenten, starters en young professionals aan het werk helpt. Marcel van Loveren, Credit Manager bij YoungCapital, zag mogelijkheden om hun betalingsproces te optimaliseren. Gedurende de overgangsperiode had hij een creditmanagementprofessional nodig die hem kon ondersteunen. Marcel: ‘Het is heel fijn als House of Finance Recruitment voor ons de hengel wil zijn in die specialistische vijver.’

Betalingen matchen aan facturen

Wij werken bij YoungCapital met reversed-billing, ook wel self-billing genoemd. Wij sturen geen factuur naar de klant, maar de klant vertelt ons wat hij gaat betalen. De grote uitdaging is vervolgens om de betaling te matchen aan de juiste factuur. Deze constructie brengt met zich mee dat de klant niet aan onze factuurgegevens refereert, maar aan de eigen data. Wij moeten zorgen voor een goede aansluiting. Als de klant nu daadwerkelijk data zou aanleveren, was het probleem nog niet eens zo groot, maar de meeste klanten leveren een pdf aan. Een pdf is feitelijk gezien een foto. Die moeten we dus eerst omzetten naar data om überhaupt iets te kunnen vergelijken met onze eigen data. Een extra hobbel, die we steeds weer moesten nemen.

Op zoek naar een goede creditmanagementprofessional

Dat proces moest anders, maar dat heb je niet van de ene op de andere dag voor elkaar. In de tussentijd hadden we een heleboel betalingen uitstaan. We wilden natuurlijk wel zicht houden op die betalingen: is er betaald, zijn er betalingsverschillen en als er betalingsverschillen zijn, waar ligt dat dan aan? We hadden een goede creditmanagementprofessionalnodig die ons in die overgangsperiode kon helpen de transacties te controleren en het uitstaande saldo op te schonen.

Schot in de roos

Ik wist direct dat ik bij House of Finance Recruitment aan het juiste adres zou zijn. Ik ken Edwin al jaren en hoef hem weinig uit te leggen. Het is weliswaar een zakelijk contact dat we onderhouden, maar absoluut met een vriendschappelijk karakter. Hij kent mij, hij kent YoungCapital en hij is zelf een doorgewinterde professional in de wereld van debiteurenbeheer en creditmanagement. We hebben dezelfde normen en waarden en staan op eenzelfde manier in het leven. Hij snapte direct wat voor soort kandidaat ik nodig had en stelde ons Naima voor. Een schot in de roos. Zij heeft ons gedurende deze transitiefase heel fijn ondersteund.

Blind vertrouwen

Als dat nodig is, zal ik in de toekomst zeker opnieuw House of Finance Recruitment inschakelen. Wij zijn zelf een recruitmentbureau, en het is onze policy dat we eerst zelf op zoek gaan naar mensen. Maar creditmanagement is toch echt wel een vak apart. Het is een specialistische markt, waarbinnen iedereen in dezelfde vijver vist. Dan is het toch wel heel fijn als House of Finance Recruitment voor ons de hengel wil zijn. Ik weet gewoon zeker dat als ik een opdracht uitzet, het goed komt. Ja, ik durf wel te zeggen dat ik Edwin daarin blind vertrouw.

Meer weten?

Heb je ook behoefte aan tijdelijk of vast personeel? Neem contact met ons op, we leren je graag kennen.

Meer ervaringen