Jaap Venema is een doorgewinterde financieel professional. Toen zijn functie substantieel veranderde, ging hij op zoek naar een andere werkgever. De aanbiedingen stroomden binnen, maar de match bleef uit. Tot Jaap House of Finance Recruitment inschakelde. Inmiddels zit Jaap helemaal op zijn plek als Credit Controller bij Koopman International: ‘Dankzij House of Finance Recruitment heb ik een mooier aanbod gekregen dan ik zelf voor ogen had.’

Open voor ander werk

Ik werkte ruim zes jaar bij mijn vorige werkgever toen de inhoud van de functie drastisch veranderde. Een groot deel van het debiteurenbeheer viel weg en dat is precies het werk dat ik het liefst doe. Eind 2022 heb ik op mijn LinkedIn-pagina aangegeven dat ik openstond voor ander werk en de aanbiedingen stroomden binnen. Diverse gesprekken volgden, maar steeds was er geen match. Als je al zo lang meeloopt in het vak, heb je toch bepaalde eisen en ga je niet meer met alles akkoord.

Afspraken nakomen

Via LinkedIn kwam ik ook met Edwin Poel van House of Finance Recruitment in contact. Het contact voelde direct goed aan en alles was strak geregeld, daar hou ik van. Ik heb er een hekel aan als mensen slecht bereikbaar zijn, niet antwoorden op je telefoontjes of mails en afspraken niet nakomen. House of Finance Recruitment is voor mij op zoek gegaan naar een passende functie. Edwin heeft me verschillende functies voorgelegd, waarvan Credit Controller bij Koopman International er een was. Hij kende het bedrijf goed en hij had het vermoeden dat de baan en de organisatie wel bij mij zouden passen. Zo is het balletje gaan rollen.

Uitonderhandelen

Het kennismakingsgesprek bij Koopman International duurde maar liefst twee uur en ik kreeg direct een aanbieding. Ik had er een goed gevoel bij, maar wilde er graag nog even over nadenken. Een nieuwe baan is best ingrijpend, dat beslis je niet zomaar. Ik liet Edwin weten hoe het gesprek was verlopen en wat de aanbieding was. Hij is toen nog voor mij in onderhandeling gegaan. Dat vond ik heel bijzonder. Ik was tevreden met het aanbod dat ik had gekregen, daar had hij het ook bij kunnen laten. Uiteindelijk heb ik meer gekregen dan ik zelf voor ogen had, met dank aan Edwin. Dat is wel echt iets extra’s.

Persoonlijk contact

Bij House of Finance Recruitment voel je de betrokkenheid, je bent er geen nummer. Zelfs toen ik al aan de slag was bij Koopman International zijn er nog contactmomenten geweest. Ja, ik ben heel positief. Met Edwin had ik echt een klik, dat is belangrijk voor mij. Er zijn ook recruiters die goed zijn in hun vak, waar je die klik niet mee hebt, dan mis je toch iets. Vooral het persoonlijke contact vond ik van meerwaarde. Grotere recruitmentbureaus hoef je na vijf uur ’s middags niet meer te bellen. Dat is onhandig als je op zoek bent naar een nieuwe baan. Je kunt nu eenmaal niet alles onder kantoortijd regelen. Edwin was ook na werktijd bereikbaar. Ik zit helemaal op mijn plek bij dit bedrijf, maar mocht ik in de toekomst twijfelen, weet ik wel wie ik als eerste benader.

Meer weten?

Ben je ook op zoek naar een tijdelijke of vaste baan? Neem contact met ons op, we leren je graag kennen.

Meer ervaringen