Solar Nederland is de Nederlandse tak van Solar Group, een toonaangevend Europees sourcing- en servicebedrijf op het gebied van elektra, verwarming, sanitair, ventilatie en klimaat- en energieoplossingen. Toen zijn team handen tekortkwam, ging André Hoopman, creditmanager bij Solar Nederland, op zoek naar tijdelijke ondersteuning voor de continuïteit en bewaking van de debiteurenportefeuille. In dit artikel vertelt André hoe House of Finance Recruitment hem heeft geholpen.

Hoe strakker de processen, hoe kleiner het team

Sinds 2013 ben ik creditmanager van de afdeling debiteurenbeheer van Solar Nederland. Hadden we in de beginjaren nog een redelijk groot team, naarmate we de processen beter hebben ingericht, werd het team kleiner. Vandaag de dag zijn we met zes mensen. Onze debiteurenbeheerders houden betaalachterstanden en kredietlimieten in de gaten en onderhouden contacten met verzekeraars, incassobureaus en uiteraard met onze klanten. Dat is flink aanpoten, om met zo’n klein team al onze werkzaamheden af te ronden en alle risico’s in kaart te brengen en te beheersen.

Meer werk dan het team aankon

Soms hebben we te maken met ziekte of uitval anderszins en dan hebben we meer werk dan het team aankan. Ook in het najaar van 2022 hadden we een werkvoorraad die dusdanig hoog was, dat we externe hulp nodig hadden. In eerste instantie schakelden we een uitzendbureau in, maar zonder succes. In de huidige arbeidsmarkt is het nu eenmaal niet eenvoudig om goede en gekwalificeerde mensen te vinden. Toen besloot ik een detacheringsbureau in te schakelen. Ik had al jaren contact met Edwin Poel van House of Finance Recruitment. De ene keer telefonisch, een andere keer kwam Edwin gewoon even langs. Die oprechte interesse heb ik altijd zeer gewaardeerd. Het was voor mij dan ook heel logisch om House of Finance Recruitment in te schakelen.

Een geschikte kandidaat binnen een week

Ik zocht contact met House of Finance Recruitment om de opties te bespreken. Dat verliep vlotter dan ik had gehoopt. De ene week nam ik contact op en nog geen week later had ik een gesprek met een geschikte kandidaat. Het was meteen raak. Inmiddels zijn we vijf maanden verder en Giel zit nog steeds bij ons op de afdeling. We zijn ontzettend blij met hem en de verlichting die hij ons heeft geboden.

Gedegen kennis van de markt en persoonlijke aandacht

Hoewel ik Edwin al langer ken, was dit mijn eerste ervaring met House of Finance Recruitment. Dat is enorm goed bevallen en is zeker voor herhaling vatbaar. Edwin is makkelijk benaderbaar, kan op verschillende niveaus schakelen en werkt heel snel. Wat echt van toegevoegde waarde is, is dat hij precies weet hoe de creditmanagementwereld in elkaar zit. Je hoeft hem niets uit te leggen. De persoonlijke aandacht is eveneens heel fijn. Sinds Giel hier werkt, belt Edwin regelmatig om even te checken of alles nog goed gaat. Als ik in de toekomst weer eens omhoog zit, staat House of Finance Recruitment bovenaan mijn lijstje.

Ook samenwerken met HoFR?

Heb je ook behoefte aan de invulling van een vaste of tijdelijke finance of creditmanagement professional? Neem contact met ons op, wij helpen je graag op weg!

Meer ervaringen